MARCEL·LA ANDREU GASA

Marcel·la Andreu

Directora, estratega i creativa

Llicenciada en Filosofia i Lletres (UAB), DEA en Lingüística Computacional (UAB), màster en Tractament Informàtic del Llenguatge (UAB), especialitzada en Enginyeria de la Formació i Metodologies de la Formació en l’Empresa (UPC), i postgraduada en Direcció de Comunicació, especialitat Branding i Comunicació Integrada en el Màrqueting Mix (UOC). Periodista col·legiada. Membre de la SEL, societat col·laboradora del CSIC. Adjunta a la Càtedra d’Educació i Patrimoni Immaterial dels Pirineus a la UdL.

És l’artífex i directora de Sui Generis Comunicació Creativa de serveis, formació i consultoria i assessorament en comunicació. És professora de Comunicació i Periodisme Audiovisuals a la Universitat de Lleida. Ha impartit docència sobre Multilingüisme, Ciberespai i TIC a la Universitat Oberta de Catalunya, i sobre Creativitat a la UOC Bussiness School. Forma part del col·lectiu InProgress de comunicació, producció i gestió de serveis i productes transmedia. Compta amb més de 20 anys d’experiència docent i gestió de plans de formació contínua i ocupacional en empreses, entitats i administracions locals, autonòmiques i estatal. Ha estat directora de Comunicació i Relacions Institucionals del consorci GLOBALleida, cap del Gabinet de Premsa de la Universitat de Lleida i cap de Premsa de l’Assossiació Internacional de Raiers. Ha excercit professionalment per la UdL, UOC, UAB, Telefònica I+D, Diari de Lleida, Nou Diari, Tempus Fugit, l’Avenç, Shinseken Limited, Diputació de Barcelona, Diputació de Lleida, Ajuntament de Lleida, Cambra de Comerç de Tàrrega, Institut Català de la Mediterrània, Departament de Benestar Social, Direcció General de Política Lingüística i Escola d’Administració Pública de Catalunya, entre d’altres.

Actualment, desenvolupa projectes per a la Universitat de Lleida i la Cambra de Comerç de Lleida; col·labora amb entitats dedicades a l’emprenedoria com Ship2B, i contribueix en l’estratègia de comunicació d’iniciatives territorials com la Casa de l’Os d’Isil i d’pambit europeu com el projecte PirosLife.

La seva feina de comunicació de la candidatura de les Festes de Foc del Solstici d’Estiu als Pirineus a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO ha estat reconeguda amb el Premi Alimara Especial 2016.